Begin april starten we weer met onze nog steeds unieke maar inmiddels traditie geworden gezamenlijke cursus met moslims en christenen. Elk jaar doen er een kleine honderd cursisten mee. Deze cursus móet je als Rotterdammer een keer mee hebben gemaakt! Een unieke kans om in een vriendschappelijke, veilige, ontspannen sfeer in open en eerlijk gesprek te raken als Rotterdamse buren. Ook over gevoelige onderwerpen. We kennen elkaar namelijk al lange tijd.

In roerige tijden is het nodig om elkaar te ontmoeten en in gesprek te blijven. Een oefening in ontmoeting, luisteren, doorvragen en ook getuigen van wat je drijft als gelovige.

Het gaat om de woensdagavonden 4, 11 en 18 april. 19.45-21.45 uur. Wees welkom!

Woensdag 4 april bij Vereniging Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a

Wat zijn Bijbel en Koran voor boeken?

Bijbel en Koran hebben voor christenen resp. moslims de status van ‘heilige schrift’. Maar wat zijn het nu eigenlijk voor boeken? Wat staat erin? Hoe zijn ze tot stand gekomen en hoe zijn ze opgebouwd? Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen Bijbel en Koran? Wat bedoelen we als we een boek ‘woord van God’ noemen? We doen deze eerste avond vooral kennis op over beide boeken.

Woensdag 11 april bij Stichting Open Haard, Taandersplein 1

Hoe lees je Bijbel en Koran? Primaire teksten lezen

We hebben wat kennis opgedaan van Bijbel en Koran, maar nu gaan we onder leiding van een deskundige ook echt teksten lezen om eens aan elkaars ‘heilige schrift’ te ‘proeven’. En hoe kun je deze teksten lezen? Letterlijk? Figuurlijk? We ontdekken hoe christenen en moslims teksten proberen te interpreteren.

Woensdag 18 april bij de Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskade 33 (tegenover de kerk)

Betekenis Bijbel en Koran anno 2018

Wat betekent de Bijbel of de Koran voor jou? Hoe lees jij zelf uit jouw ‘heilig boek’? Welke teksten inspireren jou? Met welke teksten ben je verlegen of ongemakkelijk? Waarom? En hoe ga je daar dan mee om? Hoe leg jij de betekenis die Bijbel of Koran voor je heeft uit aan iemand die zelf niet gelovig is?

Iedere avond houden een christen en een moslim vanuit hun eigen traditie een korte inleiding op het thema. Na de inleidingen praten en vragen we in gemengde groepjes hierover door. De ervaring leert dat zo’n cursus heel verfrissend en verrassend is (meer dan 750 mensen zijn je de afgelopen 10 cursussen voorgegaan en enthousiast geraakt!). Je leert elkaar kennen, ontdekt de overeenkomsten en tegelijkertijd ook de karakteristieken van christelijk geloof en islam. En dat alles in een goede en vriendschappelijke, open en eerlijke sfeer. Een goede oefening ook in het geloofsgesprek. Met Islam Kenniscentrum (voorheen: Platform INS) en Stichting Ettaouhid is er in de afgelopen jaren namelijk al heel wat vertrouwen opgebouwd. Kom een of meerdere (woensdag)avonden eens langs!

ma 12 mrt - 18:00 uur - Alphacursus
ma 19 mrt - 18:00 uur - Alphacursus