Eind maart starten we weer met onze nog steeds unieke (!) maar inmiddels traditie geworden gezamenlijke cursus met moslims en christenen. Elk jaar doen er een kleine honderd cursisten mee. Deze cursus móet je als Rotterdammer een keer mee hebben gemaakt! Een unieke kans om in een vriendschappelijke, veilige, ontspannen sfeer in open en eerlijk gesprek te raken als Rotterdamse buren. Ook over gevoelige onderwerpen. We kennen elkaar namelijk al lange tijd.

Zeker in roerige verkiezingstijden als vandaag, rond terreur, polarisatie en spanningen in de samenleving is het nodig om elkaar te ontmoeten en in gesprek te blijven. Een oefening in ontmoeting, luisteren, doorvragen en ook getuigen van wat je drijft als gelovige.

Het gaat om de woensdagavonden 22 en 29 maart en 5 april. 19.45-21.45 uur. Wees welkom!

Woensdag 22 maart bij Vereniging Ettaouhid, Kogelvangerstraat 114
Mens naar Gods bedoeling
Wat vraagt God van ons als mensen? Wat staat God eigenlijk voor ogen als het gaat om de mens en onze wereld? Wat hoopt en verlangt Hij van ons? En kunnen wij aan zijn verlangen beantwoorden?
Wat voor beeld geven christelijk geloof en islam van de mens?

Woensdag 29 maart bij Platform INS/Islam Kenniscentrum, Taandersplein 1
Geweldsteksten in bijbel en koran
Zowel in de bijbel als in de koran staan teksten die God met geweld in verband brengen. Teksten waar wij als gelovigen vaak ongemakkelijk en verlegen mee zijn. Zeker als niet-gelovigen ze ons onder de neus wrijven. Hoe lezen en duiden wij christenen en moslims die teksten?

Woensdag 5 april bij de Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskade 33 (tegenover de kerk)
Hoe zit het met bidden?
Wat doen we eigenlijk als we bidden? Wat is bidden en wat zegt ons gebed over ons geloof en ons beeld van God? Wat durf je wel en wat niet (meer) te bidden? Best persoonlijk dus, maar vragen om het in alle openheid als christenen en moslims over te hebben!

Iedere avond houden een christen en een moslim vanuit hun eigen traditie een korte inleiding op het thema. Na de inleidingen praten en vragen we in gemengde groepjes hierover door. De ervaring leert dat zo’n cursus heel verfrissend en verrassend is (meer dan 700 mensen zijn je de afgelopen 9 cursussen voorgegaan en enthousiast geraakt!). Je leert elkaar kennen, ontdekt de overeenkomsten en tegelijkertijd ook de karakteristieken van christelijk geloof en islam. En dat alles in een goede en vriendschappelijke, open en eerlijke sfeer. Een goede oefening ook in het geloofsgesprek. Met Platform INS en Stichting Ettaouhid is er in de afgelopen jaren namelijk al heel wat vertrouwen opgebouwd. Kom een of meerdere (woensdag)avonden eens langs!

di 24 mei - 10:00 uur - Inloop De Brug
do 26 mei - 10:00 uur - Inloop De Brug