Neem vanaf zondag 25 oktober een doos mee uit de kerk en vul deze voor de allerarmsten!
Je kunt de doos weer in de kerk inleveren op zondag 1 of 8 november of op woensdag 4 november (dankdag).

We willen graag met elkaar 75 voedseldozen vullen!

Wat zien we graag terug in een doos:

dorcas voedsellijst

Er is veel armoede en honger in de wereld. De winter komt er weer aan en veel mensen zijn op de vlucht. Jaarlijks organiseert Dorcas een actieweek om voedsel en geld in te zamelen. Graag willen we als kerk hierbij aansluiten.

Vanaf zondag 25 oktober kunt u een lege doos vanuit de kerk meenemen en aan de hand van een voedsellijst deze vullen. Het zou mooi zijn als je bijvoorbeeld als gezin, als groep of individu een doos adopteert en vult.

De dozen voedsel zijn bestemd voor de allerarmsten en gemarginaliseerden die geen hulp van overheden ontvangen en niet in staat zijn in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Ze hebben geen sociaal vangnet, familie of vrienden die naar hen omkijken.

Dorcas deelt de voedselpakketten uit aan mensen die zorgvuldig door lokale partnerorganisaties zijn geselecteerd. Deze partners kennen hen en weten op welke plekken hulp het meest noodzakelijk is.
In 2014 werden er pakketten uitgedeeld in Albanië, Moldavië, Roemenië, Oekraïne, Zuid-Afrika, Lesotho en Libanon (Syrische vluchtelingen).

di 24 mei - 10:00 uur - Inloop De Brug
do 26 mei - 10:00 uur - Inloop De Brug