Volgende maand vieren we het 600-jarig bestaan van onze kerk. Reden voor diverse activiteiten zoals o.a. een verrassende muziekroute langs verborgen plekjes in Historisch Delfshaven, een jubileumconcert & bijzondere dienst in het kerkgebouw en een groot slotconcert op het Piet Heynsplein. Het weekend van 16/17/18 juni wordt dé ideale gelegenheid om te ontdekken hoe bijzonder Historisch Delfshaven eigenlijk is. Uiteraard ook een zeer geschikt moment om Delfshaven aan familie en vrienden te laten zien!!

Uitnodiging: 18 juni kerkdienst om te vieren dat er in de Oude of Pelgrimvaderskerk al 600 jaar een christelijke gemeenschap samenkomt.

In 2017 is het 600 jaar geleden dat de bouw werd voltooid van de “St. Anthonis Capel”, als de eerste parochiekerk van historisch Delfshaven, de huidige Oude of Pelgrimvaderskerk.

We zijn verheugd en dankbaar dat het kerkgebouw nog steeds een markante, gezichtsbepalende plek in Delfshaven is en dat anno 2017 hi

er wekelijks een levende, maatschappelijk betrokken gemeente bijeenkomt.

Eind maart starten we weer met onze nog steeds unieke (!) maar inmiddels traditie geworden gezamenlijke cursus met moslims en christenen. Elk jaar doen er een kleine honderd cursisten mee. Deze cursus móet je als Rotterdammer een keer mee hebben gemaakt! Een unieke kans om in een vriendschappelijke, veilige, ontspannen sfeer in open en eerlijk gesprek te raken als Rotterdamse buren. Ook over gevoelige onderwerpen. We kennen elkaar namelijk al lange tijd.

Gemeenteweekend: Vier het leven!

We rijden op de A12 en nemen de afslag. We rijden door het bos en het is ieder jaar weer even zoeken. Maar daar is het hek. We parkeren de auto in het bos en lopen naar een groot huis. Er is een groot plein waar kinderen spelen en mensen gezellig met elkaar zitten te kletsen. Om het plein staan kleine houten huisjes. Er is een veld waar wordt gevoetbald, er is een snoepkraam, er komt muziek uit het bos, er is daar een eigen plek voor de jongeren. Ik luister naar een inspirerende lezing en doe mee aan een workshop. We eten samen in de grote zaal, op zaterdagavond is er een BBQ en een kampvuur en er wordt voorgelezen aan de kleine kinderen.

Dit jaar hopen we alweer het tiende gemeenteweekend te vieren! Dit lustrumweekend valt in een wat latere periode dan we gewend waren het vindt plaats van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei 2017. En dit jaar organiseren we met een nieuw team!

Niet alleen op zondag, maar ook op veel andere momenten komen mensen vanuit de Hervormde Gemeente Delfshaven bij elkaar. Met deze gemeentegids willen we je graag wegwijs maken binnen de gemeente.

Download hier de gemeentegids 2016 - 2017 (pdf)

Op zaterdagmiddag 3 december viert inloophuis De Brug haar 25-jarig bestaan in het nieuwe pand aan de Aelbrechtskolk 33.

Inloophuis De Brug is een plek waar 'koffie en aandacht' wordt geschonken aan bezoekers uit de wijk. Men komt er langs voor gezelligheid, een praatje, een gezonde maaltijd, praktische hulp, een kop koffie of voor de zondagse viering.

We nodigen u uit om het jubileum samen met ons te vieren en tegelijk het nieuwe pand te bekijken. Graag wel even aanmelden van te voren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 29 oktober was het dan eindelijk zo ver, het moment waar een groot aantal gemeenteleden al een jaar naar toe had gewerkt; de uitvoering van de 'Pelgrimvaders, de musical'.

Zowel 's middags als 's avonds was de zaal volledig uitverkocht en was het publiek enorm enthousiast!

Hieronder een collage met diverse foto's, meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina.

Op do. 21 april start weer een serie van Bijbel Basics, een cursus voor mensen die niet geloven en weinig van de Bijbel weten. Een uitgelezen kans om met een bekende die niet thuis is in de Bijbel samen met de Bijbel bezig te zijn. Op een vrijblijvende manier gaan we representatieve gedeelten uit de Bijbel lezen, niet zozeer met een gelovig doel, maar meer uit culturele interesse. Deze cursus is dus niet voor gemeenteleden, maar alleen voor niet-gelovige geïnteresseerden en voor gemeenteleden die samen met niet-gelovige bekenden komen. De cursus betreft 6 donderdagavonden achter elkaar en begint op 21 april. Voor informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Taco de Jongste & ds Arjan Markus

Vanuit onze gemeente zijn mensen uitgezonden naar het zendingsveld: Sijmen en Annelies den Hartog met hun 3 kinderen zijn uitgezonden door OMF/GZB en wonen in Thailand. En in de loop van 2016 worden Mark en Corine Godeschalk en hun twee kinderen via de GZB uitgezonden naar in Ruanda.

di 28 juni - 10:00 uur - Inloop De Brug
di 28 juni - 17:30 uur - Brugdiner