Oude of Pelgrimvaderskerk - Hervormde Gemeente Delfshaven

Nieuwsbericht van Mark en Corine

Save the date 2 september - gemeentemiddag met als doel verbinding tussen generaties: Op zaterdag 2 september organiseert de jeugdraad van 16 uur-18.30 uur een gemeentemiddag waarbij het doel is ontmoeting en verbinding tussen diverse generaties.

Altijd al willen weten waarom tieners andere liederen leuker vinden dan ouderen? Of waarom volwassenen zo anders denken dan kinderen en tieners? Tijdens deze bijeenkomst gaat men met elkaar in gesprek op een creatieve manier, krijgen de kinderen een leuk programma en gaan we daarna met zijn allen eten. Iedereen is van harte welkom!

Lijkt het je leuk om een deel van deze middag te organiseren, laat het mij dan weten via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerktaxi - GEZOCHT: chauffeurs voor de kerktaxi. Afgelopen zondag werd een oproep gedaan naar nieuwe chauffeurs voor de kerktaxi. Eén nieuwe chauffeursechtpaar heeft zich al aangemeld. Hier zijn wij erg dankbaar voor. Alleen gaan we het hiermee niet redden. Wie voelt zich geroepen om eens in de 2 a 3 weken een oudere mee naar de zondagse dienst te brengen en weer terug?

U kunt zich aanmelden bij Renalda Dijkhuizen via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is alweer even geleden dat er informatie is verstrekt over de collectebonnen. Sinds begin dit jaar is er een webshop gerealiseerd voor het online bestellen van collectebonnen.
Mocht u behoefte hebben aan nieuw velletje collectebonnen, dan kunt u ze in de webshop bestellen. U betaalt met iDEAL en kunt ter plekke kiezen om de collectebonnen op te laten sturen naar uw huisadres (tegen een kleine vergoeding) óf u kiest ervoor om ze zelf op te halen bij Astrid Wildeman op zondagochtend in de kerk.

De webshop is te benaderen via onze eigen website www.pelgrimvaderskerk.nl. Daarna klikt u op 'Loket' en daarna op 'Collectebonnen'. De rechtstreekse link is https://site.skgcollect.nl/194/ 

De rest wijst zich vanzelf. Mocht u verder vragen of suggesties hebben, dan kunt u mailen naar Astrid Wildeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Jan Pieter Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">.

Niet alleen op zondag, maar ook op veel andere momenten komen mensen vanuit de Hervormde Gemeente Delfshaven bij elkaar. Met deze gemeentegids willen we je graag wegwijs maken binnen de gemeente. 

Download hier de gemeentegids 2016 - 2017 (pdf)

Op zaterdag 29 oktober was het dan eindelijk zo ver, het moment waar een groot aantal gemeenteleden al een jaar naar toe had gewerkt; de uitvoering van de 'Pelgrimvaders, de musical'. 

Zowel 's middags als 's avonds was de zaal volledig uitverkocht en was het publiek enorm enthousiast!

Hieronder een collage met diverse foto's, meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina.

Vanuit onze gemeente zijn mensen uitgezonden naar het zendingsveld: Sijmen en Annelies den Hartog met hun 3 kinderen zijn uitgezonden door OMF/GZB en wonen in Thailand. En in de loop van 2016 worden Mark en Corine Godeschalk en hun twee kinderen via de GZB uitgezonden naar in Ruanda.

We hadden als doel gesteld om 75 dozen te vullen met voedsel. Op de eerste zondag dat lege dozen werden uitgedeeld, kon niet iedereen die dat wilde nog een lege doos meenemen. Ze waren op. Met spoed wat nieuwe dozen bij Dorcas Depot gehaald in De Lier (Westland). Ruim 120 lege dozen zijn uitgedeeld. Door het enthousiasme van velen zijn het er uiteindelijk 95 gevulde dozen geworden! Hartelijk dank voor alle gulle gevers.

Traditiegetrouw vindt er op een vrijdagavond vlak voor de kerstdagen een uitgebreid diner plaats in de Pelgrimvaderskerk. Dit jaar zelfs al voor de 25e keer, een jubileum en een bijzondere editie! Het diner is speciaal voor mensen uit de wijk en voor diegenen voor wie het niet vanzelfsprekend is een kerstdiner te hebben. Hierbij wordt het diner op een professionele wijze bereid en uitgeserveerd door vrijwilligers van en rondom de Pelgrimvaderskerk. Om dit mogelijk te maken zijn we, net als voorgaande jaren, op zoek naar ruim 30 vrijwilligers uit de gemeente die willen helpen om de ongeveer 130 gasten die dit diner aangeboden krijgen een onvergetelijke avond te bezorgen. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren? Geef je dan op als vrijwilliger voor de opbouw, tafelversiering, als vrijwilliger in de bediening, voor het opscheppen van het eten in de keuken of als taxichauffeur. Naast deze groep vrijwilligers zoeken we ook zo’n 25 personen die als gastheer/ gastvrouw aan tafel zitten bij en mee eten met de gasten, hiervoor dient wel een toegangskaart (à € 17,50) gekocht te worden maar daarvoor krijg je dan ook gelijk een geheel verzorgd diner. Uiteraard is het ook mogelijk om het diner van één of meerdere gasten te sponsoren, graag zelfs! Mocht je op een andere manier (zakelijk of particulier) iets kunnen betekenen voor het Diner d’eglise, neem dan even contact op via onderstaande gegevens.

Het diner zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 december vanaf 18.00 uur. Houd deze datum alvast vrij. 

Aanmelden als vrijwilliger of gastheer/ -vrouw kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Jaap Jan van Ingen (0621895202) of Frido de Kool (0618841441). Hier kun je uiteraard ook terecht met eventuele vragen of opmerkingen.

Giften zijn zeer welkom via IBAN NL02FVLB0699641969 ten name van Hervormde Gemeente Delfshaven o.v.v. Diner Eglise, deze giften zijn fiscaal aftrekbaar. 

Vriendelijke groet van het team Diner d’eglise 2015 
Bart Dees, Mirjam van der Sijden, Jaap Jan van Ingen, Hugo Westra en Frido de Kool


Impressie van diner d'église 2014:

Diner d'eglise

Activiteiten

za 02 sept - 16:00 uur - Gemeentemiddag