De Hervormde Gemeente Delfshaven heeft een aantal mensen in dienst die allemaal een eigen taak hebben. Het pastorale team richt zich op de gemeente zelf, het missionaire team heeft haar focus op de vertaling van het geloof naar de bewoners van een muliculturele wereldstad.

Pastoraal team

Arjan Markus

Dominee A. (Arjan) Markus is sinds 2013 algemeen predikant van onze gemeente, hiervoor was hij missionair predikant van de Jacobikerk in Utrecht.

Arjan Markus studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht. Aan deze universiteit is hij ook gepromoveerd in de Godsdienstwijsbegeerte op een dissertatie getiteld Beyond Finitude: God’s Transcendence and the Meaning of Life, ( (Peter Lang 2004). Beyond Finitude gaat over het proces van zingeving en de rol die godsbeelden daarin spelen.

Andere publicatie van zijn hand zijn:

Dominee M. (Martijn) van Laar is sinds 2010 predikant van onze gemeente, maar al vanaf 2004 is het zijn hoofdtaak binnen onze kerk om het gesprek met moslims te voeren. Ook hierin heeft de Hervormde gemeente Delfshaven al een lange traditie opgebouwd.

Martijn organiseert cursussen samen met de moskee over thema’s die christenen en moslims interesseren. Ook is hij verantwoordelijk voor een project om aanwezig te zijn in de studentenwereld van de stad.  De laatste twee jaar leidde hij ook de Bèta-cursus.

Missionair team

Nico van Splunter - Geloven in Spangen De Hervormde gemeente Delfshaven wil bewust een missionaire gemeente zijn. Dat betekent dat ze zich verantwoordelijk weet om via allerlei vormen van dienst en getuigenis aanwezig te zijn in het gebied van Delfshaven.

Martine den Boer-Cammeraat - Ontmoetingscentrum De Brug  Zij is verantwoordelijk voor het beleid binnen De Brug, de vrijwilligersbegeleiding en de verschillende activiteiten van De Brug. Daarnaast werkt ze voor het project Geloven in Spangen. Met name de diaconale pijler van het werk valt onder haar werkzaamheden.

Ondersteuning

De ondersteuning van onze gemeente wordt financieel mogelijk gemaakt door onder andere PKN (Protestantse Kerk Nederland), de IZB (Inwendige Zendingsbond) en de Hervormde gemeente Waddinxveen.

Ds Arjan Markus
010-2293718