De Hervormde Gemeente Delfshaven richt zich op drie aandachtsgebieden voor haar missionaire werk in de wereld:

1. Zendingswerkers: gemeenteleden die zijn uitgezonden naar het buitenland voor missionair werk.
  2. Vervolgde kerk: aandacht voor christenen in landen waar geloofsvrijheid niet vanzelfsprekend is.
  3. Verschil rijk - arm: aandacht voor ontwikkelingssamenwerking en humanitaire acties.

Door middel van bidden, geven en doen richten we ons op deze drie aandachtsgebieden.

Zendingswerkers

Vanuit onze gemeente zijn Sijmen en Annelies den Hartog met hun kinderen uitgezonden naar Thailand. Mark en Corine Godeschalk zijn met hun kinderen uitgezonden naar Rwanda. Beide gezinnen worden vanuit de gemeente ondersteund vanuit de ZWO-commissie.

Sijmen en Annelies den Hartog (Thailand)

In Thailand richten Sijmen en Annelies zich sinds 2006 op evangelisatie en gemeenteopbouw. Contact via de thuisfrontcommissie: Jessica Kiefte en Hilly Smit, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.oversea.nl

Mark en Corine Godeschalk (Congo)

MarkenCorine2

Gods Liefde laten zien aan de mensen in Congo door met elkaar te investeren in de lokale gezondheidszorg.
Mark en Corine zijn vanuit de Pelgrimvaderskerk Rotterdam uitgezonden naar het noordoosten van de Democratische Republiek Congo, samen met onze kinderen Thijmen, Aron en Aimée. In de provincie Ituri zorgen veiligheidsproblemen ervoor dat de gezondheidszorg onder druk staat. Als tropenarts is Mark opgeleid om zorg te verlenen op plaatsen waar middelen beperkt zijn. Corines hart als biomedisch ingenieur ligt bij alles wat de gezondheidszorg beter maakt. Tot januari 2018 waren wij werkzaam in Rwanda.

Meer informatie ? Kijk op www.gzb.nl/zorginCongo of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het kader van gebed kunnen we de iPray2day app van harte aanbevelen.

De app is bedoeld om dagelijks actuele gebedspunten aan te bieden aan bidders. Veel bidders ervaren dat het lastig is om iedere dag tot God te bidden zonder steeds hetzelfde te zeggen. Bidden wordt daardoor al snel een sleur, iets wat je bijna zonder nadenken doet. Wanneer je nieuwe gebedsonderwerpen hebt helpt dat om je gebedsleven fris te houden volgens ds. vd Spoel, initiatiefnemer van de app. Via iPray2day reiken christelijke hulporganisaties dagelijks een nieuw gebedspunt aan waardoor we met velen die dag kunnen bidden voor een bepaalde situatie of voor bepaalde mensen die onder onze aandacht worden gebracht. Samen gaan we biddend voor hen in de bres staan.
De app is beschikbaar voor IPhone en android.