Elk jaar is er op de zondag voor Pasen gelegenheid om belijdenis te doen van het geloof. Daarbij gaat het om een moment waarop gemeenteleden persoonlijk instemmen met het geloof van de kerk van Jezus Christus. Ter voorbereiding hierop volgen de deelnemers een wekelijkse cursus waarin alle items van het christelijk geloof besproken worden.

Na de openlijke belijdenis word je ingeschreven als belijdend lid van de gemeente. Daarnaast worden tijdens de belijdenisdienst de leden gedoopt die dat nog niet waren.

De cursus start elk jaar eind september op maandag (20.00-21.30 uur). De cursus vindt plaats in de Pelgrimvaderskerk.

Meer over de Belijdeniscursus

De belijdeniscusus is voor verschillende doelgroepen geschikt. Zo past het goed bij mensen die van huis uit of via de Alpha-cursus met het geloof vertrouwd geraakt zijn, maar nog niet gedoopt zijn of voor het geloof hebben gekozen. Ook biedt de cursus aansluiting voor mensen die nog erg op zoek zijn naar God. Voor de mensen die nog niet gedoopt zijn, wordt aan dit onderwerp extra aandacht gegeven.

Het volgen van de cursus verplicht niet tot doop of belijdenis. Gaandeweg de winter wordt dit bekeken. Wel zijn doop en belijdenis de focus waar de cursus zich op richt. Tijdens de cursus komen onder meer de inhoud en de betekenis van het geloof aan de orde. Ook het lid zijn van de kerk en het zijn van een gemeente passeren de revue.

Wie belijdenis heeft gedaan, wordt daarmee lid van de gemeente en tegelijk lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

18-pluscatechisatie

De belijdeniscursus fungeert ook als 18-pluscatechisatie, omdat er geen speciale catechisatie voor deze groep wordt gegeven (behalve bij 5 of meer aanmeldingen). De praktijk leert dat jonge mensen die graag catechisatie volgen goed mee kunnen doen in deze groep, ook al zijn ze nog niet toe aan het doen van belijdenis.

Ik ben als volwassene gedoopt; hoe word ik lid?

Ben je in een evan­gelische gemeente als jongvolwas­sene gedoopt en wil je je bij onze gemeente aansluiten? Volg dan de belij­deniscur­sus om als belijdend lid ingeschreven te kunnen worden. De cursus is van belang om meer te weten te komen over het type kerk en gemeente die de Pelgrimvaderskerk is, hoe de organisatie in elkaar steekt en wat de typische kenmerken zijn.

Ouderen

Ouderen die graag belijdenis willen doen en erg opzien tegen een wekelijkse cursus met jonge mensen, kunnen contact opnemen met dominee A. Markus voor een passende oplossing.

Contact

Neem voor meer informatie over de belijdeniscursus contact met ds. A. Markus op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ma 18 dec - 19:30 uur - Kaarsjesavond

Contactgegevens Belijdenis