Wat is Alpha?

Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe!
Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hou je van een goed gesprek? Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in tien bijeenkomsten en een 24-uurs weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Voor wie is de Alpha?

De Alpha is bedoeld voor mensen die (voor het eerst of opnieuw) het christelijke geloof willen verkennen en meer willen weten van de basics.

Hoe ziet een avond Alpha er uit?

De opzet is eenvoudig. Iedere avond beginnen we met een gezamenlijke maaltijd en een korte inleiding over het thema. Vervolgens gaan we hierover in kleinere groepen met elkaar in gesprek en is er ruimte om al je vragen te stellen. Na afloop borrelen we nog even na.

Waar vindt de Alpha-cursus plaats?

Aelbrechtskolk 33 te Rotterdam

Wanneer start de Alpha?

De eerstvolgende introductieavond staat gepland op 19 september 2016.

Datum Avond Thema
19/9 Introductieavond Is er meer?
26/9 1 Wie is Jezus?
3/10 2 Waarom stierf Jezus?
10/10 3 Wat is geloven?
24/10 4 Bidden: waarom en hoe?
31/10 5 De Bijbel lezen: waarom en hoe?

24-uurs-Alpha

4/11-5/11

Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij?
14/11 6 Hoe zit het met het kwaad en het lijden?
21/11 7 Willen christenen zieltjes winnen?
28/11 8 Hoe zit het met wonderen?
6/12 (dinsdag!) 9 Hoe zit het met de kerk?
12/12 10 Slotavond: Hoe nu verder?

za 02 sept - 16:00 uur - Gemeentemiddag

Contact Alphacursus